Hierarchiczny model procesów podejmowania decyzji z wielopoziomowymi ograniczeniami i sprzecznościami - rozważania i propozycje - Krupa, Tadeusz (Hierarchical Model of Decision Making Processes with Multilayer Constraints and Contradictions - Deliberations and Suggestions, 2010)
Typowym procesom podejmowania decyzji w systemach hierarchicznych towarzyszą zjawiska ograniczeń i sprzeczności, które powinny być identyfikowane i zarządzane. Technika AIDA została wybrana jako punkt wyjścia do budowy modelu podejmowania decyzji. Jej zakres wykorzystania i zastosowań został poszerzony o metodę modelowania procesów decyzyjnych w strukturach hierarchicznych z wielopoziomowymi ograniczeniami i sprzecznościami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 94, s. 149-158