Porównanie kilku podejść w modelowaniu zapasów z ograniczeniami poziomu obsługi - Dmytrów, Krzysztof (Comparison of Several Approaches in Inventory Models with Service Level Constraints, 2010)
W teorii gospodarowania zapasami istnieje wiele podejść zakładających bądź pełną informację o kosztach albo ograniczenia poziomu obsługi. Wśród tych drugich występują trzy rodzaje ograniczeń poziomu obsługi - α, β oraz γ. W niniejszym artykule została podjęta próba porównania wyników generowanych przez model gospodarowania zapasami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 108, s. 30-38
Keywords: gospodarowanie zapasami; modelowanie zapasów; metody numeryczne