Problemy alokacji towarów w magazynie - Jakubiak, Michał (The Goods Allocation Problem in a Warehouse, 2010)
Przedmiotem referatu jest próba optymalizacji alokacji towarów w magazynie. Funkcja kryterium utworzonego zadania programowania liniowego odzwierciedla nakłady pracy potrzebnej do kompletowania zamówień w procesie komisjonowania. W tym celu funkcja kryterium uwzględnia odpowiednio wymiarowane odległości między zlokalizowanymi towarami i miejscami kompletowania oraz normy czasu dla transportu wewnętrznego. Referowany model jest opracowany na podstawie przykładu z praktyki. Do rozwiązania zadania wykorzystano program komputerowy AIMMS.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 108., s. 113-121
Keywords: alokacja towarów; łańcuch logistyczny; modele optymalizacyjne