Zarządzanie przedsiębiorstwem całkowicie zorientowanym na wiedzę - Morawski, Mieczysław (Management of Enterprise Totally Focused on Knowledge, 2010)
Zaprezentowany model przedsiębiorstwa zorientowanego na wiedzę zawiera podstawowe wytyczne jego tworzenia, które odpowiadają zmianom dokonującym się w dojrzałych przedsiębiorstwach. Przedsiębiorstwo KiPMP poszukuje przewagi strategicznej w nowych czynnikach, wywodzących się z wiedzy, kompetencji i organizacyjnych procesów uczenia się. Opisana firma jest dobrym potwierdzeniem kierunku zmian zawartych w postulowanym modelu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 113-122