Skala współdziałania gospodarczego małych przedsiębiorstw - wyniki badań - Połomska-Jasienowska, Agnieszka (The Scale of Economic Co-operation of Small Enterprises - Study Results, 2010)
W artykule można odnaleźć odpowiedź napytania: z iloma przedsiębiorstwami małe firmy świadomie kształtują trwałe relacje, z jakimi podmiotami współdziałają czy są to duże przedsiębiorstwa, czy może średnie i małe, z iloma firmami jednocześnie współdziałają małe przedsiębiorstwa, czy stosują umowy ustne, czy raczej starają się sformalizować współpracę, wykorzystując w tym celu umowy pisemne bądź pisemne notarialne.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 144-152