Metody i techniki zarządzania innowacjami - Prudzienica, Maja (Methods and Techniques in Innovation Management, 2010)
Zdolność do tworzenia nowych pomysłów i zarządzania nimi oraz posiadanie odpowiednich narzędzi do tego jest ważnym czynnikiem istnienia współczesnego przedsiębiorstwa, efektywnego funkcjonowania menedżera i zawodowego sukcesu każdego pracownika. W artykule zostały przedstawione niektóre spośród wielu istniejących i stosowanych narzędzi zarządzania innowacjami. Należy jednak uświadomić sobie, że w rzeczywistości przedsiębiorstwa często tworzą własne metody i techniki wspomagania tego procesu. Nierzadko tworzą je z całą świadomością istnienia różnorodnych metod, które jednak czasami trudno "zaszczepić" na grant działalności danego przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 89, s. 164-172