Ocena sytuacji epizootycznej wybranych zarażeń pierwotniaczych w stadach reprodukcyjnych gęsi - Falkowski Piotr (Evaluation of the epizootic situation of chosen protozoan infections in reproductive flocks of geese, 2023)
Głównym celem pracy doktorskiej była ocena prewalencji zarażeń pierwotniakami z rodzaju Tetratrichomonas i Blastocystis w stadach gęsi reprodukcyjnych wraz z określeniem czy wiek oraz wielkość utrzymywanych stad mają wpływ na ekstensywność i dynamikę rozwoju inwazji.
W wersji elektronicznej dostępne wyłącznie streszczenie rozprawy doktorskiej
Keywords: gęsi; pierwotniaki; Tetratrichomonas spp.; Blastocystis spp.