Perspektywy nowych obszarów badawczych w dziedzinie zarządzania strategicznego - Banaszyk, Piotr (New Research Areas Perspectives in Strategic Management, 2010)
Artykuł jest poświęcony charakterystyce ewolucji i stanu wiedzy w zakresie zarządzania strategicznego przedsiębiorstwem. Składa się z dwóch części. Najpierw zreferowane są nurty badawcze podejmowane współcześnie. Następnie autor próbuje wskazać ważne kierunki badań koniecznych do podjęcia w najbliższej przyszłości.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 27-35
Keywords: zarządzanie strategiczne; strategia; badania strategii biznesowych; ewolucja badań strategii