Dylematy kształtowania strategii firm-katalizatorów - Krzakiewicz, Kazimierz (Dilemmas in the Development of Business Catalysts' Strategy, 2010)
Konkurowanie katalizatorów stanowi typowy atrybut wielostronnego biznesu. Konkurencja to istotny element katalitycznego modelu. Strategia konkurencji firm-katalizatorów obejmuje cztery podstawowe zadania: Identyfikacja i diagnoza dynamiki katalitycznej konkurencji. Przewidywanie pojawienia się konkurentów z innymi modelami biznesu. Poszukiwanie nowych technologii.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 197-204
Keywords: firma-katalizator; wielostronny biznes; strategia; katalityczne reakcje; konkurencja