Bezpieczeństwo ekonomiczne i stabilność w strategii rozwoju gospodarki narodowej - Pogodnina, Wiera W. (Economic Safety and Stability in the Strategy of Development of National Economy, 2010)
W artykule omówiono problem bezpieczeństwa ekonomicznego Rosji. Zwrócono uwagę na elementy tego bezpieczeństwa oraz związek między bezpieczeństwem ekonomicznym a bezpieczeństwem państwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2010; Nr 116, s. 319-325
Keywords: bezpieczeństwo ekonomiczne; strategia; rozwój; Rosja