Trzy oblicza e-edukacji w gospodarce opartej na wiedzy - Wróbel, Monika (Three Faces of E-Learning in a Knowledge-Based Economy, 2010)
Celem artykułu jest przedstawienie sposobów nauczania we współczesnej, rozwiniętej multimedialnie szkole oraz wskazanie trzech form e-edukacji. W pierwszej jego części zaprezentowano e-learning jako nowoczesne narzędzie wspomagające zmieniającą się rzeczywistość edukacyjną. Drugą część poświęcono projektowi "e-Twinning", dzięki któremu możliwa jest międzynarodowa współpraca zaprzyjaźnionych szkół w celach kulturowo-edukacyjnych. W trzeciej części zaprezentowano nowoczesną formę wspierania e-edukacji z wykorzystaniem e-dziennika.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 88, s. 64-72
Keywords: e-edukacja; e-learning; e-twinning; e-dziennik; dziennik elektroniczny