Próba oceny bankowości detalicznej w Polsce - dylematy i wyzwania - Flejterski, Stanisław (An Attempt of Evaluation of Retail Banking in Poland - Dilemmas and Challenges, 2009)
Przedstawiono rozważania nt. zaufania do systemu bankowo-finansowego i konkurencji na polskim rynku bankowo-finansowym, a następnie zaprezentowano studium przypadku - sytuację Alior Banku na polskim rynku. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 54, s. 27-37