Zarządzanie ryzykiem operacyjnym w banku detalicznym - ujęcie systemowe - Garczyński, Dariusz (Operational Risk Management in Retail Bank - a Systemic Frame, 2009)
Zaprezentowano system zarządzania ryzykiem operacyjnym w jednym z polskich banków. Przedstawiono doświadczenia autora z wdrażania takiego systemu oraz wnioski co do konieczności dalszych prac w zakresie rozwoju systemu zarządzania ryzykiem operacyjnym. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 54, s. 38-45