Private banking - standardy zachodnie a doświadczenia polskie - Gwizdała, Jerzy (Private Banking - Western Standards and Polish Experience, 2009)
Przedstawiono rolę private banking we współczesnej bankowości, ze szczególnym uwzględnieniem obecnej sytuacji na rynku usług finansowych w Polsce i Europie oraz możliwych kierunków rozwoju tego segmentu. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 54, s. 56-69