Rola franchisingu w systemach dystrybucji detalicznych usług bankowych - Harasim, Janina (Role of Franchising in the Systems of Retail Distribution of Banking Services, 2009)
Przedstawiono znaczenie sieci stacjonarnej we współczesnych systemach dystrybucji usług bankowych, zalety i wady związane ze stosowaniem franchisingu przez banki oraz miejsce franchisingu w bankowości detalicznej w Polsce i na świecie. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 54, s. 70-81