Nadmierne zadłużenie i niewypłacalność gospodarstw domowych w Polsce w świetle badań pierwotnych i wtórnych - Świecka, Beata (Indebtedness and Insolvency of Households in Poland - the Analysis on the Ground of Primary and Secondary Studies, 2009)
Zanalizowano dane z raportów NBP o stabilności sektora finansowego, raportu Biura Informacji Gospodarczej "InfoDług" oraz Krajowego Rejestru Długów, a także wyniki badań własnych przeprowadzonych w sektorze gospodarstw domowych województwa zachodniopomorskiego. Celem badań jest wyłonienie zmiennych wpływających na zagrożenie gospodarstw domowych niewypłacalnością. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 54, s. 110-124