Recognition and matching of microscopic images in 2D space - Górniak, Aneta (Rozpoznawanie i dopasowywanie obrazów mikroskopowych w przestrzeni 2D, 2022)
Tematem tej rozprawy doktorskiej są nowe metody wykorzystania momentów Zernike w problemach analizy obrazów mikroskopowych sekcji tkanek.
Keywords: obrazy medyczne; obrazy mikroskopowe; rejestracja obrazów medycznych; histologiczne; identyfikacja tkanek; klasyfikacja obrazów; sekwencjonowanie obrazów; rozpoznanie wzorców; moment Zernike