Pomoc publiczna na odnawialne źródła energii w Unii Europejskiej - Borys, Grażyna (Public Aid for Renewable Energy Sources in the European Union, 2009)
Celem analizy przedstawionej w pracy są nowe dyrektywy Komisji Europejskiej dotyczące pomocy publicznej dla odnawialnych źródeł energii. Zakres analizy obejmuje przesłanki ekonomiczne w celu uzyskania pomocy publicznej na określony cel, rodzaj takiej pomocy (inwestycyjne i operacyjne), jej zakres i formy. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 25-32