Limit zadłużenia samorządowego według projektu ustawy o finansach publicznych - Dziuba, Jarosław (Self-Government Debt Ceiling in Line with the Draft of the Act on Public Finance, 2009)
Celem opracowania jest prezentacja nowych propozycji w zakresie ilościowego limitowania zadłużenia jednostek samorządu terytorialnego (JST), porównanie ich z dotychczasowymi rozwiązaniami oraz przedstawienie ich związku z aktywnością inwestycyjną JST na przykładzie miasta na prawach powiatu. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 33-44