Ogólny przegląd zewnętrznych uwarunkowań rozwoju działalności reasekuracyjnej - Hajduga, Elżbieta (The Overall Review of Outer Conditions of the Reinsurance Activity Development, 2009)
Celem opracowania jest próba sklasyfikowania zewnętrznych uwarunkowań rozwoju działalności reasekuracyjnej. Są to zarówno te uwarunkowania, które determinują rozwój działalności reasekuracyjnej (stymulanty), jak i te, które mogą ten rozwój ograniczać (destymulanty). W pracy przyjęto klasyfikację zewnętrznych uwarunkowań rozwoju działalności reasekuracyjnej ze względu na jej pochodzenie. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 56-64