Znaczenie wybranych instytucji zrzeszających przedsiębiorstwa finansowe - Owczarczyk, Beata (The Meaning of Chosen Institutions Uniting Financial Enterprises, 2009)
Celem artykułu jest zaprezentowanie trzech organizacji zrzeszających firmy świadczące usługi finansowe: Polskiego Związku Faktoringowego, Związku Polskiego Leasingu i Związku Banków Polskich, oraz pokazanie pozytywnego znaczenia tych organizacji dla zrzeszonych przedsiębiorstw, ich klientów i rynku, na którym prowadzą one swoją działalność. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 70, s. 116-124