Rola Europejskiego Funduszu Społecznego w finansowaniu potrzeb regionalnego rynku pracy - Adamiak, Jan (The Role of the European Social Fund in Financing the Needs of the Regional Labour Market, 2009)
Artykuł stanowi próbę analizy dotychczasowych sposobów wykorzystania środków Europejskiego Funduszu Społecznego jako jednego ze źródeł finansujących potrzeby regionalnego rynku pracy. Pokazano udział EFS we współfinansowaniu realizacji projektów regionalnego rynku pracy na przykładzie województwa kujawsko-pomorskiego. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 71, s. 9-16