Usztywnienie rynku pracy: Wielka Brytania i strefa euro - Kowalska, Magdalena Maria (Labour Market Rigidities: The United Kingdom and The Euro Zone, 2009)
Przedstawiono wybrane podejścia do elastyczności rynku pracy. Zamieszczono charakterystykę rynku pracy w Wielkiej Brytanii i w wybranych krajach strefy euro. Stwierdzono, że brytyjski rynek pracy jest w zdecydowanie mniejszym stopniu usztywniony niż rynki krajów strefy euro. (fragment artykułu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 71, s. 130-139