Problemy opóźnień przepływu informacji z podsystemów stycznych do podsystemu finansowo-księgowego w zintegrowanych systemach informatycznych zarządzania - Bytniewski, Andrzej (Problems of Delay of Flow of Information from Tangent Systems to a Financial and Accounting Subsystems in Integrated Computer Science Management Systems, 2009)
W opracowaniu przedstawiono problemy opóźnionego przepływu informacji pomiędzy podsystemami stycznymi (dawcami informacji) a podsystemem finansowo-księgowym (biorcą informacji) w zintegrowanym systemie informatycznym zarządzania. Na podstawie powyższej analizy przepływów informacji zaprezentowano propozycję idei robotyzacji systemu rachunkowości, realizującą ewidencję księgową od momentu rejestracji zdarzenia księgowego w systemie informatycznym do momentu agregacji danych w postaci "Księgi głównej"
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 31-40
Keywords: technologie informacyjne; systemy styczne; robotyzacja; system rachunkowości