Wstępne analizy i oceny indywidualnej bankowości elektronicznej wybranych banków w Polsce w połowie roku 2008 - Chmielarz, Witold (Dylematy podejmowania przedsięwzięć informatycznych w małych i średnich przedsiębiorstwachIT Projects Dilemmas in Small and Medium Enterprises, 2009)
Zasadniczym celem artykułu jest wykonanie wstępnych analiz do czwartego etapu badań, dotyczącego analizy i oceny usług internetowej bankowości indywidualnej w Polsce w połowie roku 2008. Rozpoczyna go wstęp określający miejsce bieżących badań w cyklu badawczym, uzasadniający podjęcie badań oraz definiujący podstawowe pojęcia używane w pracy. Kolejnym krokiem jest analiza serwisów bankowości indywidualnej wybranych banków w Polsce, a następnym - analiza uzyskanych wyników i wnioski dotyczące przyszłych badań tego etapu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 54-65
Keywords: bankowość elektroniczna; serwisy bankowości dla klientów indywidualnych; ocena serwisów bankowych