Dylematy podejmowania przedsięwzięć informatycznych w małych i średnich przedsiębiorstwachIT - Chomiak-Orsa, Iwona (Projects Dilemmas in Small and Medium Enterprises, 2009)
Celem artykułu jest omówienie podstawowych dylematów związanych z podejmowaniem przedsięwzięć informatycznych w małych i średnich przedsiębiorstwach. Kadra zarządzająca tych przedsiębiorstw musi brać pod uwagę wiele aspektów związanych z podjęciem działań inwestycyjnych w obszarze informatyzacji. Artykuł opisuje zagadnienia dotyczące: zakresu podstawowych decyzji z obszaru strategiczno-taktycznego w MŚP, charakterystyki typowych przedsięwzięć informatycznych podejmowanych w MŚP, listy podstawowych kryteriów wyboru rozwiązań technologicznych w MŚP
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 66-75
Keywords: zarządzanie; struktury organizacyjne; przedsięwzięcie informatyczne