Doskonalenie jakości informacji jako instrument uzyskiwania przewagi konkurencyjnej w małych i średnich przedsiębiorstwach - Gryncewicz, Wiesława (Information Quality Improvement as a Tool in Competitive Battle among Small and Medium Enterprises, 2009)
Dla współczesnych organizacji informacje mają znaczenie strategiczne. Celem artykułu jest zwrócenie uwagi na problematykę jakości informacji oraz konieczność jej doskonalenia, zwłaszcza w kontekście walki konkurencyjnej małych i średnich przedsiębiorstw. Właściwa jakość informacji podnosi sprawność i efektywność procesów informacyjnych. Dzięki temu poprawia się pozycja konkurencyjna organizacji.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 101-111
Keywords: jakość informacji; efektywność procesów informacyjnych; strategie konkurencyjne