Możliwości zastosowania rozwiązań biznesu elektronicznego w sektorze małych i średnich przedsiębiorstw - Łopaciński, Karol (Application Possibilities of e-Business Solutions for Small and Medium-Sized Enterprises, 2009)
Małe i średnie przedsiębiorstwa są otwarte na nowe trendy rynkowe, innowacje oraz nowoczesne technologie. Wiele z nich bardzo szybko dostrzegło możliwości, jakie niesie sieć globalna i zaczęło ją wykorzystywać w swej działalności gospodarczej. Biznes elektroniczny w sektorze MŚP obserwujemy m.in. na rynku towarów i usług, bankowym czy edukacyjnym. Działalność e-biznesowa odbywa się nie tylko na poziomie współpracy między firmami zgodnie z modelem business-to-business, ale również na zasadzie kontaktów firmy z klientami, tj. business-to-customer.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 205-217
Keywords: e-business; Internet; e-commerce