Nieliniowe struktury czasu a opis rzeczywistości ekonomicznej : próba przeglądu - Mach, Maria Antonina (Nonlinear Time Structures and the Description of Economic Reality : a Survey Attempt, 2009)
W artykule zaprezentowano nieklasyczne – nieliniowe struktury czasu. Dokonano ich przeglądu, a następnie zaprezentowano przykładowe sytuacje ekonomiczne, do opisu których struktury te mogą znaleźć zastosowanie. Rozważono również możliwość łączenia nieliniowych struktur czasu celem opisu bardziej złożonych zjawisk ekonomicznych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 218-226
Keywords: reprezentacja temporalna; nieliniowe struktury czasu; zjawiska ekonomiczne