Modele biznesu oparte na wiedzy - Perechuda, Kazimierz; Idzikowski, Wojciech (Business Models Based on Knowledge, 2009)
Artykuł przedstawia wycinek opisu rzeczywistości, odwołujący się do przemian wielkości organizacji rozumianej jako przeistaczanie się procesów przepływu: danych, informacji i wiedzy. Transformacja ta dokonuje się na płaszczyźnie źródeł wewnętrznych i zewnętrznych przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 317-325
Keywords: procesy informacyjne; modele biznesu; wiedza