Perspektywy rozwoju outsourcingu informatycznego na tle światowego kryzysu finansowego - Sobińska, Małgorzata (The Prospects of Information Technology Outsourcing Development against the World-Wide Financial Crisis, 2009)
Celem artykułu jest dyskusja nad perspektywami rozwoju outsourcingu informatycznego na tle światowego kryzysu gospodarczego. Artykuł obejmuje takie zagadnienia, jak: najważniejsze czynniki wpływające na outsourcing usług informatycznych w nowych warunkach ekonomicznych, usługi, których znaczenie w nowych warunkach może potencjalnie istotnie wzrosnąć na rynku usług outsourcingowych z zakresu IT, modele i strategie outsourcingu,szanse i zagrożenia dla rozwoju outsourcingu IT w Polsce i na rynkach światowych. Podsumowanie będą stanowić wnioski z podjętych rozważań.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 372-380
Keywords: outsourcing informatyczny; modele outsourcingu