Informacja i wiedza - Stefanowicz, Bogdan (Information and Knowledge, 2009)
Artykuł przedstawia próbę zinterpretowania pojęcia „wiedza” jako relacji wynikającej z połączenia kilku innych pojęć – informacji, doświadczenia oraz kontekstu. Takie podejście wpisuje się w nurt interpretacyjny określany jako podejście infologiczne. Jego zaletą jest ukazanie wiedzy z jej różnorodnymi własnościami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 381-391
Keywords: wiedza; informacja; doświadczenie; kontekst; przestrzeń wiedzy