Analiza wykorzystania Internetu w przedsiębiorstwach - na przykładzie województwa zachodniopomorskiego - Szewczyk, Agnieszka (The Analysis of Using Internet in Enterprises - on the Basis of West Pomeranian Voivodeship, 2009)
Artykuł zawiera omówienie wyników ankiety dotyczącej wykorzystania Internetu przez wybrane przedsiębiorstwa. Pytania dotyczyły m.in. takich problemów, jak: forma wykorzystania Internetu, korzyści dla firmy wynikające z wykorzystania Internetu, bezpieczeństwo w sieci, cele firmowej strony internetowej, e-biznes. Wnioski zawierają szereg rozwiązań przydatnych głównie w firmach, które planują rozszerzenie wykorzystania Internetu.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 55, s. 405-416
Keywords: Internet; e-biznes; bezpieczeństwo informacji