Rachunkowość prospektywna jako źródło informacji o czynnikach kreujących wartość firmy - Bąk, Melania (Prospective Accounting as an Information Source About Factors Creating the Value of a Firm, 2009)
Celem artykułu jest zwrócenie uwagi na rolę rachunkowości prospektywnej i jej decydujące znaczenie w opracowywaniu informacji na temat czynników kształtujących wewnętrzną wartość firmy. Zaprezentowane w artykule instrumentarium rachunkowości prospektywnej, które umożliwia pozyskanie informacji o czynnikach kształtujących wewnętrzną wartość firmy, należy traktować jako propozycję wybranych instrumentów do zastosowania.(fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 13-22