Warunki i zakres współpracy biegłych rewidentów z audytorami wewnętrznymi przy badaniu sprawozdań finansowych w świetle literatury zachodniej - Bednarek, Piotr (Determinants and Scope of Relationship Between Internal and External Auditors Auditing Financial Statements. Western Countries Literature Perspective, 2009)
W pracy na podstawie literatury zachodniej omówiono metody poprawy jakości nadzoru korporacyjnego oraz określono zakres i warunki współpracy audytorów wewnętrznych z biegłymi rewidentami.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 23-30