Praktyczne aspekty controllingu w zarządzaniu podmiotami gospodarczymi na przykładzie spółki X - Bek-Gaik, Bogusława (Some Practical Aspects of Controlling System in Economic Subjects Management on the Example of X Enterprise, 2009)
W artykule przedstawiono praktyczne aspekty systemu controlingu na przykładzie przedsiębiorstwa X. Autor koncentruje się głównie na określeniu zadań głównego controllera i wytyczeniu celów controllingu oraz przedstawia sposoby raportowania wewnętrznego w systemie motywacyjnym przedsiębiorstwa.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 31-39