Udział i koszt kapitału własnego a wypłaty dywidend w przedsiębiorstwach rolniczych - Franc-Dąbrowska, Justyna (Share and Cost of Equity Capital on Dividends Paid in Agricultural Companies, 2009)
Celem opracowania jest określenie zależności między udziałem kapitału własnego w pasywach i jego kosztem oraz wypłatami dywidend, a także identyfikacja czynników kształtujących poziom kapitału własnego w przedsiębiorstwach rolniczych. Badania przeprowadzono na grupie 67 przedsiębiorstw rolniczych zlokalizowanych na terenie całego kraju. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 128-140