Rozwój informatyczny narzędzi zarządzania do budżetowania zadaniowego w jednostkach sektora finansów publicznych - Kaczmarek, Marcin (Development of Information Technology Tools in Budgeting Through Goals in the Public Finance Sector Units, 2009)
Celem artykułu jest przedstawienie istoty budżetu zadaniowego oraz wymogów stawianych przed systemem informatycznym wspomagającym to budżetowanie. W związku z tym dokonano charakterystyki budżetu zadaniowego oraz przedstawiono wytyczne, jakie musi spełniać system informatyczny. Następnie przedstawiono cechy przykładowego systemu informatycznego spełniającego wymagania budżetowania przez cele.(fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 160-169