Specyficzne aspekty rachunku kosztów i wyników w rolnictwie - Kondraszuk, Tomasz (Specific Aspects of Cost Accounting and Results in Agriculture, 2009)
W opracowaniu zwrócono uwagę jaką rolę odgrywa rachunek kosztów i wyników na funkcjonowanie przedsiębiorstw rolniczych. Opracowanie międzynarodowego standardu rachunkowości dotyczącego rolnictwa otworzyło drogę do tworzenia jasnych i przejrzystych zasad pomiaru i oceny wyników działalności przedsiębiorstw rolniczych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 203-210