Ryzyko niewykrycia a możliwości optymalizacji wielkości próby podczas badania sprawozdań finansowych - na przykładzie testów kontroli wewnętrznej - Kornalewicz, Ewa (Risk of Non-detection and the Ability to Optimize of Sample Size During an Audit of Financial Statements - Based on Internal Control Tests, 2009)
Opracowanie omawia ryzyko niewykrycia błędu podczas badania sprawozdań finansowych przez audytora zewnętrznego. Wyniki badań empirycznych zilustrowano w tabeli 1 i 2.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 211-215