Wartość dla klienta w strategicznej rachunkowości zarządczej - Masztalerz, Marek (Value for Customer in Strategic Management Accounting, 2009)
Celem niniejszego artykułu jest analiza pojęcia wartości dla klienta oraz jej związku z wartością przedsiębiorstwa. Przedstawiono dwa podejścia do tworzenia przewagi konkurencyjnej oraz naświetlono, w jaki sposób kreowana jest wartość dla klienta oraz wartość dodana dla przedsiębiorstwa. Następnie przeanalizowano pojęcia "wartość dla klienta" i "wartości dodanej" oraz wyjaśniono związek między tymi kategoriami.(fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 299-305