Procedura outsourcingu w zakładach opieki zdrowotnej - Nieplowicz, Maria (Project of Outsourcing in Health Care Units, 2009)
Celem artykułu jest wskazanie istoty zakładów opieki zdrowotnej, omówienie etapów outsourcingu w warunkach funkcjonowania polskich placówek opieki medycznej oraz wymienienie potencjalnych zagrożeń związanych z zastosowaniem outsourcingu. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 322-330