Zjawiska unikania i uchylania się od opodatkowania - Pasieczna, Ewa (Occurrences of Tax Avoidance and Tax Evasion, 2009)
W artykule opisano zdarzenia unikania zobowiązań podatkowych i uchylania się od opodatkowania. Przedstawiono problemy zwalczania oszustw podatkowych i uchylania się od opodatkowania w warunkach polskiego prawa podatkowego
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 347-355