Rola ekonomicznej wartości dodanej w pomiarze wartości spółki dla akcjonariusza - Pietrzak, Przemysław (The Meaning of Economic Added Value in the Measurement of Company Value for a Shareholder, 2009)
Celem pracy jest prezentacja wybranych zagadnień dotyczących ekonomicznej wartości dodanej w pomiarze wartości dla akcjonariuszy. W pracy, wartości dla akcjonariuszy jest mierzona za pomocą metody zdyskontowanych przepływów pieniężnych.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 356-363