Aspekty podatkowe wierzytelności przy aporcie przedsiębiorstwa - Sobów, Elżbieta (Tax Issues Regarding Claims in the Case of Contribution of a Company, 2009)
W niniejszym artykule zostanie przedstawione stosunkowo wąskie zagadnienie z dziedziny aportu przedsiębiorstwa, jakim jest wniesienie wierzytelności, które składają się na owe przedsiębiorstwo będące przedmiotem aportu. Zostaną zaprezentowane pojawiające się problemy podatkowe wynikające z różnych interpretacji podatku dochodowego od osób prawnych w tym szczególnym przypadku. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 406-413