Organizacja komórki audytu wewnętrznego w przedsiębiorstwie - Szymczyk-Madej, Katarzyna (Organizing Internal Audit Section in an Enterprise, 2009)
W artykule omówiono organizację komórki audytu wewnętrznego (KAW) i jego miejsce w strukturze organizacyjnej. Przedstawiono informacje o wielkość i strukturze komórki audytu wewnętrznego, zalety i wady różnych rodzajów organizacji KAW i wymieniono najważniejsze zadania biegłych rewidentów.
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 423-433