Istota zasady kontynuacji działalności w kontekście wiarygodności informacji sprawozdawczej jednostki - Zuchewicz, Joanna (Functioning Continuation Concept in the Context of a Reporting Unit Information Credibility, 2009)
Celem niniejszego opracowania jest próba zarysowania zależności między zasadą kontynuacji działania oraz zagrożeniami mogącymi negatywnie wpłynąć na zdolność jednostki do kontynuowania działalności i wiarygodnością sprawozdań finansowych. Poruszana problematyka nabiera szczególnego znaczenia z punktu widzenia oczekiwań szerokiego grona użytkowników sprawozdań co do wiarygodności informacji sprawozdawczej w warunkach ryzyka gospodarczego. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 56, s. 454-461