Produkcyjna karta wyników - Gubicz-Stachowiak, Dorota (Manufacturing Scorecard, 2009)
Autorka omówiła jeden z rodzajów raportów, tzw. produkcyjną kartę wyników (manufacturing scorecard). Jest to raport dostarczający informacji o produkcyjnej działalności firmy. Został opracowany na podstawie zasad zbilansowanej karty wyników, czyli za pomocą metody rachunkowości zarządczej, która integruje pomiar i ocenę kluczowych czynników sukcesu, a więc służy zarządzaniu strategicznemu i badaniu stopnia osiągania długofalowych celów organizacji w krótkich okresach. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 76-84