Znaczenie systemów motywacyjnych w zarządzaniu przedsiębiorstwem - Jaworska, Elżbieta (The Meaning of Motivation Systems in Enterprise Management, 2009)
Celem artykułu było przedstawienie istoty systemów motywacyjnych oraz czynników determinujących ich kształt, a także płacowych i pozapłacowych elementów systemu motywacyjnego, wykorzystywanych w przedsiębiorstwach do wspomagania osiągania celów jednostki. (fragment wstępu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 85-92