Założenia metodyczne oceny opłacalności inwestycji rzeczowych w małym przedsiębiorstwie - Jaworski, Jacek (Methodical Assumptions of the Investment's Profitability Evaluation in a Small Enterprise, 2009)
Głównym celem artykułu była prezentacja koncepcji szacownia opłacalności inwestycji rzeczowych w małym przedsiębiorstwie, natomiast podstawowym wątkiem badawczym praktyczna weryfikacja opracowanego modelu. W artykule wykorzystano ogólne metody analizy ekonomicznej, klasyczne narzędzia rachunkowości zarządczej i zarządzania finansami przedsiębiorstw oraz studium przypadku. (fragment tekstu)
Prace Naukowe Uniwersytetu Ekonomicznego we Wrocławiu = Research Papers of Wrocław University of Economics; 2009; Nr 58, s. 93-100